fbpx

Piele Uscata

Pielea uscata, cunoscuta si sub numele de xeroderma, derivata din cuvintele grecești pentru „piele uscată”, este o condiție foarte frecventa care apare la toate vârstele. În mod normal pielea uscată nu este o stare gravă, dar poate fi inconfortabila și neatractiva cauzand linii fine si  riduri.

Efectele severe ale pielii uscate – un grup de tulburari dobandite numit ihtioza – pot fi uneori deformatoare si suparatoare. Din fericire, factorii de mediu care pot fi cel puțin parțial controlati sunt cei care cauzeaza pielea cea mai uscată. Acești factori includ vremea caldă sau rece, umiditatea scăzută și înmuierea în apă caldă.

Problemele cronice sau severe ale pielii uscate pot necesita o evaluare efectuata de către un dermatolog. Dar mai întâi puteți face o mulțime de lucruri pe cont propriu pentru a îmbunătăți conditia pielii, inclusiv folosirea cremelor hidratante si evitarea folosirii săpunurilor dure, care usuca pielea.

Cauze comune

Pielea uscata poate fi cauzata de diete, vreme excesiv de uscata sau rece, dermatita, dezechilibru hormonal, alergii și alte tulburări ale pielii sau de sănătate. Alte cauze ale pielii uscate includ expunerea la alcool, precum si alte substante iritante si alergeni. În cazurile  fisurilor adânci, pielea uscată si crapata poate duce la infecții.

In cazuri rare, dacă sunt lăsate netratate, infecțiile pielii pot deveni sistemice și pot pune chiar viața în pericol.

 

Tratament

Pielea uscata este, de obicei, destul de ușor de tratat. Pielea afectată trebuie să fie bine curățata și sa se aplice  loțiune de protectie Gloves In A Bottle. Aceasta din urma  ajuta pielea sa retina umezeala in timp ce tine la distanta substantele iritante și alergenii care ar putea afecta pielea.

Ar trebui să se consultati întotdeauna un dermatolog atunci cand simptomele devin severe sau sunt dificil de tratat, deoarece cauza determinanta poate fi mai grava.