fbpx

Piele Crapata

Pielea crapata este de obicei însoțită de alte simptome ale pielii uscate, cu un simptom care adeseori duce la altul.

De exemplu, pielea uscata poate duce la scalare, scalarea poate provoca mâncarime, mâncărimea poate duce la zgarieturi, zgarieturile pot provoca inflamații  care se pot transforma în fisuri (crăpături), iar acestea pot duce la alte iritatii. Tratarea imediata a pielii uscate, rănite sau crăpate poate ajuta la intreruperea acestui ciclu.

 

Cauze

Pielea uscată și pielea crapata pot fi cauzate de dieta, vreme excesiv de uscata sau rece, dermatita, dezechilibru hormonal, alergii și alte tulburări ale pielii sau de sănătate. Alte cauze ale pielii crăpate includ expunerea la alcool, precum si la alte substante iritante sau alergeni.

În cazul fisurilor profunde, pielea crapata  poate duce la infecții. In cazuri rare, dacă sunt lăsate netratate, infecțiile pielii pot deveni sistemice și pot pune chiar viața în pericol.

 

Tratament

Datorita faptului ca pielea crăpată este simptomatică pentru alte condiții, ar trebui să consultati un medic sau un dermatolog pentru a determina cauza exacta. Atunci când cauza este pielea uscată, pur și simplu tratarea pielii uscate este suficientă pentru a rezolva problema pielii crapate.

Pielea afectată trebuie să fie curațata bine și apoi sa se aplice o loțiune de protectie. Loțiunea de protectie ajuta pielea sa retina hidratarea in timp ce tine la distanta substantele iritante și alergenii care ar putea afecta pielea.