psoriazis

Psoriazisul este o boală autoimună caracterizată prin zone de piele anormala. Aceste zone sunt de obicei rosii, cu senzație de mâncărime și solzoase. Acestea pot varia în severitate de la mici si locale pana la acoperirea intregului organism. Leziunile la nivelul pielii pot declansa modificari ale pielii psoriazice in acel loc, fapt cunoscut sub numele de fenomenul Koebner.

Psoriazis vulgaris (de asemenea  cunoscut si sub numele de psoriazis cronic stationar sau psoriazis în plăci ) este cea mai comună formă și afectează 85% -90% dintre persoanele cu psoriazis.

CAUZE

Cauza reală a psoriazisul nu este pe deplin cunoscuta cu toate că aproximativ o treime din persoanele cu psoriazis raporteaza un  istoric in familie al bolii, iar cercetatorii au identificat loci genetice asociate cu aceasta conditie. 

 

TRATAMENT

Există mai multe forme diferite de tratament pentru psoriazis, în funcție de tipul și severitatea afecțiunii. Unele forme comune de tratament includ:

  • Agenti topici (steroizi, creme de protecție, lotiuni, creme hidratante și loțiuni de protectie)
  • Fototerapia (terapia UV)
  • Agenti sistemici (medicamente sau tratament care afectează întregul organism)
  • Operatia chirurgicala
  • Terapii alternative

In multe dintre cazuri tratamentul include o metodologie diversificata. Corticosteroizii utilizati cu fototerapia, creme de protectie sau chiar o intervenție chirurgicală, toate sunt la fel de cunoscute.  Cremele hidratante și loțiunile sunt aproape întotdeauna  o parte a tratamentului  deoarece pielea tinde sa se usuce cu psoriazisul. Cremele de protectie sunt de asemenea frecvente deoarece chiar iritatii minore pot agrava psoriazisul.

Cremele de protectie formează un strat exterior protector împotriva alergenilor si substantelor iritante insa acestea sunt adesea pe baza de ceara sau petrol și au tendința de a bloca porii, cauzand o gama larga de probleme ale pielii cu utilizare prelungită. In ultimii ani  medicii dermatologi au început sa recomande o  lotiune de protectie ca  alternativa la creme deoarece o loțiune de protectie face propriu-zis legatura cu celulele moarte ale pielii de pe stratul exterior al pielii pentru a ajuta la protejarea pielii împotriva alergenilor si substantelor iritante. Un alt beneficiu al unei lotiuni de protectie si unul dintre motivele pentru care dermatologii o recomanda ca altenativa de hidratare a pielii este faptul ca aceasta ajuta pielea sa retina uleiurile naturale si hidratarea.

 

 

CUM NE PUTEM TRATA:

  • Spalatul zilnic ajută la eliminarea pielii solzoase si calmeaza pielea inflamata. Adăugați ulei de baie, fulgi de ovăz coloidal, sare amara sau sare de la Marea Moartă în apă și spalati-va. Evitati apa fierbinte si sapunurile dure care pot agrava simptomele.
  • Folositi lotiune de protectie. Stergeti-va pielea după baie, apoi aplicați imediat o lotiune de protectie pentru a mentine pielea hidratata. Lotiunea de protectie se aplică la fiecare 4 ore pe tot parcursul zilei.
  • O expunere controlata la lumina solară poate îmbunătăți în mod semnificativ leziunile, insa prea mult soare poate creste riscul cancerului de piele. Înainte de a începe orice program de plajă, adresați-vă medicului dumneavoastră despre cel mai bun mod de a folosi lumina naturala a soarelui in tratarea pielii. Pastrati o evidența despre cand și cât timp ati stat la soare pentru a evita expunerea excesivă. Și asigurați-vă că va protejati pielea sanatoasa cu o lotiune de protectie cu spectru larg de protectie solara sau cu o lotiune de protectie cu SPF. Aplicati lotiunea cu generozitate la fiecare 2 ore – sau mai des dacă inotati sau transpirati; o loțiune de protectie se aplică la fiecare 4 ore.
  • Evitati tot ce poate declansa psoriazisul. Aflati ce anume il declanseaza, sau ce anume il agraveaza și luati măsuri pentru a preveni sau pentru a le evita. Infecțiile, leziunile pielii, stresul, fumatul si expunerea intensa la soare, toate acestea pot agrava soriazisul.
  • Evitati consumul de alcool. Consumul de alcool poate scadea eficacitatea unor tratamente impotriva psoriazisului.

 

MARTURII TRATAMENT PSORIAZIS

Acum 15 ani am inceput sa am pielea de la maini foarte uscata si crapata iar medicul dermatolog m-a diagnosticat cu psoriazis. De-alungul anilor am incercat tot felul de tratamente inclusiv terapie cu raze UV, diverse crème cu steroizi, tratament cu gudron de cărbune, diverse lotiuni hidratante și, de asemenea, crème nu foarte conventionale cum ar fi crema pentru ugerul vacii , aloe vera etc.

In vara acestui an mainile mele erau deja extrem de imflamate dupa cum puteti vedea in prima poza facuta în 20 august. Imi era greu si sa conduc sau sa fac lucruri uzuale precum spalatul vaselor.

M-am uitat pe internet dupa niste manusi protectoare pe care sa le folosesc la condus si niste manusi de plastic care sa ma protejeze la spalatul vaselor. Asa am gasit lotiunea Gloves in a Bottle, am citit cateva review-uri si am comandat-o.

Ei bine, cred ca rezultatele vorbesc de la sine pentru ca in numai cateva zile am scapat de durerea pe care o simteam iar mainile mele arata din ce in ce mai bine.

Recomand cu caldura acest produs pentru toti cei care au probleme ale pielii…e pur si simplu fantastica!

Cu drag,

Fiona

“Voiam să vă scriu un mesaj pentru a vă spune “mulţumesc”. Pentru mine denumirea nu este “Gloves In a Bottle”  ci mai degrabă “Miracolul din sticla”.

Sufăr de psoriazis şi eczeme pe picioare şi pe mâini, dar şi de tot felul de alergii. Folosesc creme cu steroizi şi creme hidratante şi steroizi luaţi pe cale orală, pentru a ţine situaţia sub control. Sufăr de cinci ani şi este foarte greu, am ajuns în punctul în care nu mai pot da mâna cu cineva şi nici nu mai pot vorbi.

După toate acestea, imediat cum termin tratamentul, în 4-5 zile, psoriazis-ul reapare.

Mi-a fost prezentat produsul dumneavoastră de către dermatologi. Atunci picioarele şi mâinile mele arătau foarte rău. Mâinile mele păreau făcute pentru un film, pe platourile de la Hollywood.

Când am început să folosesc produsul dumneavoastră, după doar câteva zile, mâinile mele dădeau semne de vindecare, iar eu puteam în sfârşi să dorm noaptea. Aplic cu puţin mai mult decăt este recomandat pentru că celulele pielii mele sunt cu mult afectate faţă de celulele pielii unui om sănătos.

Am dat acest produs unui coleg de muncă de la birou pentru că mâinile lui erau foarte uscate, iar soţia sa era alergică la praful din mănuşile de latex. După ce au folosit acest produs, reacţia alergică s-a oprit iar mâinile lui se simţeau mai bine decât de obicei.

Puteţi folosi comentariul meu pentru reclamă.

Încă o dată, va mulţumesc că mi-aţi făcut viaţa mai uşoară şi mult mai normală. Sincere mulţumiri.”

Randy Schwanke

 

“Sunt atât de fascinată de produsul dumneavoastră, încât simt nevoia să vă scriu! Mi-a apărut psoriazis pe mâini acum doi ani. Am încercat mai toate produsele disponibile, de la vasilină, până la crème prescrise de medicul dermatolog. Dintre toate, vasilina a fost cea mai bună şi cu toate acestea nu este văd îmbunătăţiri. Singurul lucru era faptul că imi calma pielea. Acum 2 zile, în timp ce eram la cumpărături printr-o farmacie, am observat lângă casele de marcat o sticluţă mică din produsul dumneavoastră şi m-am gândit să încerc.

Sunt asa de fericită că am decis să o încerc! Cred că dumneavoastră aţi găsit remediul! Sunt şocată de diferenţa făcută de loţiunea “Gloves In a Bottle” pentru psoriazisul meu.Mâinile mele arată şi se simt ca nişte mâini din nou! Doar în două zile. Frustrarea, iritarea, ruşinea că aveam psoriazis îmi provocau mult stres. Sunt fericită că am găsit produsul dumneavoastră. Mai vreau să cumpăr şi să fiţi siguri că voi spune tuturor despre acest miracol. Vă mulţumesc!!!!”

Jan Gustafson

 

“Sunt convins că “Gloves In a Bottle” este tratamentul pentru boala numită psoriazis. Cu excepţia unor eruptii, care sunt foarte rare de când folosesc produsul dumneavoastră, este de departe mai bun decât alte remedii pe care le-am încercat. Din fericire, nu sunt restricţii în ceea ce priveşte folosirea acestui produs, aşa cum sunt pentru cremele cu steroizi şi alte geluri.

Erupţiile pielii mele, unele chiar foarte severe apar din cauza unei alergii la formaldehidă – compus chimic ce se regăseşte în hârtie şi produse de papetărie, în hainele noi, în materialele sintetice, în produsele de curăţenie, chiar şi în cosmetice şi loţiuni! Eu lucrez cu hârtie frecvent şi pentru perioade lungi de timp.

Este foarte greu să stai departe de toate aceste produse, care sunt de fapt peste tot în viaţa de zi cu zi. Cu loţiunea “Gloves In a Bottle”, pentru prima dată în ani de zile, pot lucra cu ziare şi alte tipuri de hârtie, fără a purta mănuşi de protecţie! Aveţi un produs foarte bun!”

L.S.
Rolla, Missouri

 

“Din când în când apare un produs care face mai mult decât trebuie. “Gloves In a Bottle” este acel produs. Am psoriazis sau o eczemă pe mâini (depinde cu ce doctor vorbesc). Am încercat capsule de ulei de peşte, crème prescrise, inclusiv Lac-Hydrin şi orice altceva la care doctorii s-au putut gândi sau la care eu m-am putut gândi. Tratamentul la alegere pentru psoriazis este aparent crema Lac-Hydrin 12%. Pe cât de bună se presupune că este, pe atât este de scumpa, lipicioasă şi nici măcar nu înmoaie pielea cat trebuie pielea mâinilor. De fapt, chiar şi cu Lac-Hydrin, chiar şi faptul că ţineam un creion în mână ducea la crăpături şi sângerări în palmă.

In timpul unei vacante in Florida, sotia mea a vazut Gloves in a Bottle si l-a cumparat in speranta ca imi va ajuta la situatia extrem de rea in care se aflau mainile mele. Dar, pentru inceput l-am tinut pe un raft cateva zile fara sa-l folosesc- asa cum fac cu multe produse noi. Vazand situatia in care erau mainile mele, sotia mea a insistat sa-l folosesc. Si nu mi-a venit sa cred! Nu numai ca mainile mele au inceput sa se simta mai bine, dar psoriazisul a inceput sa dea inapoi. Am continuat sa-l folosesc in diferite momente ale zilei: dimineata, la pranz, dupa cina si inainte de culcare. Au trecut 2 saptamani de cand folosesc acest produs si mainile mele aproape s-au vindecat si le simt mult mai bine. Pe maina dreapta mai am o fisura (de aproximativ 9 cm) si o zona mai ingrosata in mijlocul palmei. Degetele s-au vindecat complet iar marginile palmei sunt aproape normale. In alte cateva zile ma astept ca si mana dreapta sa se refaca complet.

Aseara, cand sotia mea s-a intors acasa, mi-a arat ca mi-a cumparat alte 3 noi sticlute de Gloves in a Bottle: una pentru acasa, una pentru servici si una pentru masina. Este un produs grozav!!”

Robert Dean
pensionar

 

“Din cauza stresului provocat de locul de muncă (sunt profesoară de engleză pentru gimnaziu), mi-a apărut psoriazis şi situaţia a ieşit de sub control. Rămânea sânge pe fişele de lucru pe care le dădeam elevilor şi degetele îmi crăpau atât de tare încât nu puteam tasta.

În ultimii doi ani am încercat orice loţiune am găsit dar şi creme foarte puternice prescrise împotriva psoriazisului. Am folosit loţiuni, crème, vasilină, aloe vera, lanolină, vitamina E, balsam, Neosporin, orice. Nimic nu era suficient pentru a ţine sub control boala. Pielea mea nu produce destul sebum, de aceea crapă.

La un moment dat, doctorul mi-a dat produsul dumneavoastră. Am folosit “Gloves In a Bottle” de două ori pe zi, timp de trei zile şi mâinile mele s-au vindecat! Am comandat un galon! Loţiunea “Gloves In a Bottle” îmi protejează pielea, pentru ca puţinul sebum pe care îl produce să nu se piardă. Spre deosebire de crème, care nu pătrund în straturile pielii, propriul meu sebum îmi vindecă pielea. Ce loţiune poate fi mai bună decât sebumul pielii mele?

Acesta este un produs excelent, vă mulţumesc!”

Will Greenleaf,

profesoara

 

“Mă numesc Wendy Jarvis şi am psoriazis. Îl am de 29 de ani. Am făcut orice tratament posibil. În timp ce mă aflam la spitalul Fletcher Allen pentru o intervenţie la şold, a trebuit să mă duc la farmacie să iau o reţetă. Aşteptând la rând, am văzut loţiunea “Gloves In a Bottle” şi am cumparat-o ca să o încerc. Am cumpărat o sticluţă de 60 de mililitri. Am folosit-o în fiecare zi, timp de o săptămână şi jumătate. Psoriazisul era pe toată suprafaţa atunci. Pielea de pe coate şi genunchi era roşie şi groasă şi aveam pete peste tot pe picioare. În acea săptămână şi jumătate, psoriaszisul dispăruse aproape complet de pe coate şi de pe genunchi. Petele de pe picioare dispăruseră. Sunt foarte recunoascătoare pentru un produs atât de minunat. Ţineţi-o tot aşa, vă apreciez. După atâţia ani, în sfârşit mă simt comod în pantofi.”

Wendy Jarvis
Georgia

 

“Gloves In a Bottle” este mai mult decât un produs cosmetic. Pentru că lucrează împreună cu mecanismul de apărare al corpului, este adresat problemelor dermatologice. Pacienţii mei au fost mulţumiţi de folosirea acestui produs. Unii pacienţi aveau hiperkeratoză, psoriazis sau eczeme. Am vazut că a dispărut roşeaţa şi crăpăturile pielii.”

Rozalia Kovelman
Board Certified Dermatologist
West Hollywood, California