BioCor Scientific : Gloves in a Bottle – Testare experimentala

 

Compania BioCor Scientific ofera o gama larga de servicii in consultanta biomedicala inclusiv evaluarea produselor printr-o varietate de modele de testare. Am analizat rapoartele testelor efectuate si de alte laboratoare si am efectuat si propriile teste pe lotiunea pentru piele Gloves in a Bottle.[landing_block type=”cta_buttons”]

In efectuarea testelor este dificil sa reprezinti toata gama de substante chimice iritante si de toxine cu care pielea poate intra in contact in viata de zi cu zi. Utilizand acidul clorhidric, amoniacul si izocianatul ca agenti de testare am reusit sa acoperim specii cat mai diverse de chimicale cu care se intra in contact cel mai des in activitatile de uz casnic.

Atat acidul clorhidric cat si amoniacul lichid cuprind ioni si molecule anorganice si sunt niste solventi foarte buni fapt pentru care pot penetra pielea foarte usor.

Izocianatii sunt niste molecule putin mai mari care, atunci cand sunt asociate cu grupuri care contin carbon in diverse produse precum vopselele, formeaza poliizicianati. Acestia sunt insolubili in apa si sunt iritanti pentru piele si alte tesuturi doar prin contact sau prin inhalarea vaporilor.

before_after_bottleO formă comercială de amoniac lichid a fost utilizata în studiile noastre experimentale la o concentrație de 4%. Soluția contine in primul rand cantități mari de apă și amoniac și cantități mai mici de ioni de amoniu și de ioni de hidroxid. Acest nivel de concentratie este iritant pentru piele.

Acidul clorhidric este un electrolit foarte puternic, a carui hidroniu și ioni de clor sunt în mare parte disociati, ceea ce il face extrem de reactiv.

Toti acesti trei agenți de testare se găsesc în produsele de uz casnic și in produsele de la locul de muncă și, așa cum am aratat mai sus, au capacitatea de a penetra pielea omului prin mijloace diverse și inselatoare.

Intenția noastră a fost de a testa eficacitatea de protecție a loțiunii împotriva exemplelor extreme de penetrare chimice.

La Biocor Scientific am evaluat valoarea de protecție a lotiunii Gloves in a Bottle împotriva amoniacului lichid, izocianatului în xilen, iar produsul DCX61 poliizocianat în modelele de testare alese pentru a simula pielea mainii umane.

În ciuda dozelor mari de substante chimice iritante care pot aparea in produsele de uz casnic, Gloves in a Bottle a demonstrat capacitatea de protecție totala a pielii, în toate situatiile. Am concluzionat faptul ca Gloves in a Bottle protejeaza eficient pielea atat impotriva amoniacului lichid cat si a acidului clorhidric.